Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (9 martie)
a fost sărbătorită în avans la Huedin, vineri, 8 martie 2019 

            Cu această ocazie, Protopopiatul Ortodox Huedin, în colaborare cu Liceul Octavian Goga şi Liceul Tehnologic Vlădeasa, a organizat o slujbă de pomenire a celor ce au avut de suferit în timpul regimului comunist, apărând credinţa creştină, demnitatea și libertatea poporului român.
            Evenimentul  a debutat cu intonarea imnul naţional al României, în interpretarea elevei Arlesiana Agrijan, după care au fost depuse coroane de flori.
            Slujba Parastasului a avut loc în faţa Monumentului Rezistenţei Anticomuniste din centrul oraşului Huedin, în prezenţa preoţilor oraşului, a domnului primar Mircea Moroșan, a reprezentanților Jandarmeriei şi a unui impresionant număr de elevi de la şcolile din oraş.
La finalul slujbei a luat cuvântul părintele Lupuţan Dan, protopopul de Huedin, care a subliniat importanţa jertfei eroilor anticomunişti și a amintit de mănăstirea și memorialul care se ridică la Gherla, în memoria celor care au luptat împotriva comunismului.
            A luat cuvântul și profesorul Cristian Claudiu Filip, care i-a îndemnat pe tineri să nu fie obedienți față de niciun regim politic.
            Zona Huedinului şi a Munţilor Apuseni este cunoscută ca o fortăreaţă anticomunistă.

Pr. Muntean Dan Mihai- corespondent

         

↓
error: ©2016-2024 copyright