De sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, joi, 24 iunie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Cornești, Protopopiatul Huedin. După obiceiul strămoșesc, la intrarea în sat, ierarhul a fost întâmpinat de o caleașcă trasă de cai.
Cu acest prilej, de la ora 10:00, în biserica parohială cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” şi „Naşterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Din sobor au făcut parte: protopopul de Huedin, preotul Dan Ionuț Lupuțan, pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, preotul paroh Dănuț Gheorghe Pintea, precum și alți clerici invitați.
După otpustul Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit Laurențiu a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia le-a vorbit celor prezenți despre virtuțile Sfântului Ioan Botezătorul.


La final, ierarhul a oficiat slujba Parastasului, în memoria Părintelui profesor Mircea Păcurariu.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sfântul Pantelimon” al Parohiei Cornești, dirijat de arhidiaconul Daniel Mocanu și Daniela Maja.
În semn de mulțumire, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu i-a acordat parohului comunității din Cornești, pr. Dănuț Gheorghe Pintea, o icoană cu Sfântul Andrei Șaguna.
La rându-i, părintele paroh i-a mulțumit Mitropolitului Laurențiu pentru prezență.

NICOARĂ PHOTOGRAPHY

↓
error: ©2016-2024 copyright