Din nou, credincioșii din parohii, preoții parohi și mănăstirile din Protopopiatul Ortodox Huedin au dat dovadă de multă compasiune și solidaritate. Din partea Protopopiatului Ortodox Huedin au fost trimiși 9 paleți de aproximativ 500-600 kg fiecare (5 tone), de produse alimentare neperisabile și produse de igienă personală, de aproximativ 57.000 lei, precum și medicamente și materiale sanitare, în valoare de aproximativ 18.000 lei, pentru ajutorarea poporului ucrainean, aflat în stare de război.

Ieri, 10 martie 2022, un convoi umanitar, format din 16 mijloace de transport (tiruri, camioane și autoutilitare) din toate protopopiatele Arhiepiscopiei Clujului, a pornit spre Rădăuți, pentru a preda ajutoarele adunate Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care va asigura transferul acestora dincolo de graniță, în Ucraina. Transportul de la Huedin a fost însoțit până la Rădăuți de către preoții Dan Lupuțan și Ioan Căienar.

Prin urmare, Protopopiatul Ortodox Român Huedin, prin părintele protopop Dan Lupuțan, mulțumește tuturor credincioșilor din parohii, preoților parohi și mănăstirilor care au răspuns apelului de cooperare și sprijin pentru Ucraina, firmei SC PALIMEX SRL din Huedin, firmei SC TRANS NECO din Huedin pentru asigurarea transportului, publicației INFO Huedin pentru promovarea anunțului nostru în presa online, doamnelor Bucșa Nicoleta, Lupuțan Mirela și Hanga Adriana de la Serviciul de Asistență Socială al Protopopiatului Huedin și tuturor celor care au promovat acțiunea filantropică.

Conform apelului inițial, colecta se va desfășura în continuare până în data de 18 martie 2022, la sediul Protopopiatului Ortodox Huedin, str. Protopop Aurel Munteanu, nr. 23, Huedin, jud. Cluj, de luni până vineri, între orele 8 – 16, tel: 0264 354 206.

Donațiile în Lei se pot face în contul Protopopiatului Ortodox Huedin: RO03RNCB0288001383910001, deschis la BCR, cu mențiunea: Sprijin pentru refugiații din Ucraina.

Vă mulțumim!

↓
error: ©2016-2024 copyright