Serviciul de Asistență Comunitară al Protopopiatului Ortodox Român Huedin a organizat un târg caritabil, denumit sugestiv  ”Bucuria de a dărui ”, în data de 06 decembrie 2019, la sediul Protopopiatului Ortodox Român din Huedin .
Moderatorul  evenimentului a fost profesorul  Doru Rus.

Asemeni faptelor filantropice ale Sfântului Nicolae, copiii care au participat la atelierele de pictură și creație, împreună cu asistentul social și pedagogul serviciului comunitar,  au pus la vânzare obiecte decorative pentru Crăciun: aranjamente pentru masa de Crăciun, coronițe, globuri pictate manual și globuri decorate prin tehnica Quilling, dar și un colț dulce reprezentat de prăjituri și fursecuri.

Decorațiunile de Crăciun au fost realizate excluziv manual, pe lemn și decorate cu conuri de pin, conuri de brad, nuci și ghinde. De asemenea, în cadrul târgului au fost prezente și produse realizate de către gemenii cu sindrom Down, din ”Asociația Gemenii cu Sindrom Down” din Huedin.

La începutul târgului a luat cuvântul părintele Dan Lupuțan, protopopul Huedinului, care le-a vorbit celor prezenți despre viața Sfântului Nicolae, dăruitorul prin excelență, și totodată a adus mulțumiri tuturor celor implicați în buna desfășurare a târgului.

Bucuria serii a fost reprezentată de apariția lui Moș Nicolae, un moment trăit cu mare emoție de cei mici, care a împărțit daruri tuturor copiilor prezenți.

Pentru a fi răsplătită strădania fiecăruia, Protopopiatul Ortodox Român Huedin a organizat un concert de colinde autentice, susținut de Surorile CHIȘ și de Grupul ”Păstrătorii Tradițiilor din Răchițele” coordonat de doamna prof. Mărioara Boc, care au transmis bucuria acestor tradiții sfinte ale neamului românesc.

Din banii adunați în cadrul acestui târg se vor achiziționa alimente, produse de curățenie și de igienă pentru beneficiarii Serviciului de Asistență Comunitară al Protopopiatului Ortodox Român Huedin.
Serviciul de Asistență Comunitară este coordonat de doamnele Bucșa Nicoleta și Lupuțan Mirela.

Bucșa Nicoleta – asistent social

 

↓
error: ©2016-2024 copyright