În Duminica a 2-a din Postul Mare (a Sfântului Grigorie Palama), 31 martie 2024, în biserica cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, din Filia Domoșu, Protopopiatul Ortodox Huedin, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către pr. Lupuțan Dan – protopopul Huedinului și pr. Rednic Vasile, parohul local.

În cuvântul de învățătură rostit, părintele protopop le-a vorbit credincioșilor prezenți despre iubirea milostivă a celor patru oameni, arătată slăbănogului vindecat de Mântuitorul Iisus Hristos.

În cadrul Sfintei Liturghii, au fost rostite rugăciuni pentru toate trebuințele.

În semn de apreciere pentru activitatea misionar-pastorală desfășurată în Parohia Ortodoxă Călata, precum și în Filiile Domoșu și Horlacea, părintele protopop i-a oferit părintelui Rednic Vasile, Diploma Omagială Protopop Martir Aurel Munteanu.

Biserica ortodoxă din localitatea Domoșu, comuna Sâncraiu, județul Cluj, a fost edificată între anii 1951-1958, de meșterii Gheran Vasile și Câmpean Petru, din satul Nadășu, prin contribuția credincioșilor din Domoșu și Horlacea, și cu ajutorul bănesc al Ministerului Cultelor și al Episcopiei Clujului. Biserica este construită din lemn pe temelie de piatră. La edificarea acesteia s-a folosit o parte a materialului bisericii vechi din Parohia Buteni.

În anul 2010 s-au executat lucrări de pictură interioară, prin jerfelnicia preotului paroh Vasile Rednic și a bunilor credincioși din Domoșu și Horlacea. În data de 6 noiembrie 2011, biserica a fost sfințită de către Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul.

Foto: Mădaș Paul Dan

 

↓
error: ©2016-2024 copyright