În Duminica 22-a după Rusalii, părintele Dan Lupuțan, protopopul de Huedin și părintele Ionuț Sdrăbău, parohul local, au săvârșit Sfânta Liturghie în biserica monument istoric din Filia Bica, Protopopiatul Huedin.

Cuvântul de învățătură, referitor la pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, a fost rostit de către părintele protopop.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh și domnul Ioan Condor, primarul comunei Mănăstireni, au primit Diploma și Medalia Omagială Centenarul Protopopiatului Ortodox Huedin, în semn de recunoștință și mulțumire pentru sprijinul acordat în oganizarea evenimentului centenarului protopopiatului, care a avut loc în data de 10 septembrie 2022.

Părintele Ionuț Sdrăbău a mulțumit părintelui protopop și credincioșilor pentru prezență și pentru frumoasa zi petrecută împreună.

Totodată, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru odihna sufletului unei credincioase din localitatea Bica.

La ieșirea din biserică, credincioșii au fost miruiți.

Biserica monument istoric din satul Bica are hramul Înălțarea Domnului. A fost edificată în anul 1674, din lemn de brad și stejar. Este acoperită cu șindrilă. Pictura, datând dinainte de anul 1770, este executată în ulei pe pânză, fiind lipită pe pereții interiori ai bisericii.

                     

↓
error: ©2016-2024 copyright