Monumentul martirilor Gheorghe Tămaș, Gheorghe Dejeu, Alexandru Dejeu, Carol Hidiș și Blaga Benea, din Parohia Ortodoxă Poieni, Protopopiatul Ortodox Huedin, a fost binecuvântat duminică, 21 mai 2023, în prezența numeroșilor invitați și a autorităților locale.

Slujba de binecuvântare a monumentului a fost oficiată de un sobor de preoți din care au făcut parte: părintele Dan Lupuțan, protopopul Huedinului, părintele Ciprian Copaciu, parohul local, precum și alți preoți invitați. A fost oficiată și slujba Parastasului pentru odihna sufletelor martirilor

În cuvântul de învățătură rostit, părintele protopop Dan Lupuțan i-a îndemnat pe cei prezenți să-și aducă mereu aminte de eroii care s-au jertfit pe altarul patriei și să le respecte memoria.

Părintele protopop i-a oferit ctitorului monumentului, av. Gavril Dejeu, în semn de apreciere și recunoștință, Diploma Comemorativă Centenarul alegerii Părintelui Aurel Munteanu ca protopop ortodox al Huedinului, 1923-2023.

În continuare, au luat cuvântul dl. Gheorghe Boca, primarul comunei Poieni, av. Gavril Dejeu, ctitorul monumentului, sculptorul Adrian Popescu, reprezentanții familiilor martirilor, precum și alți invitați.

În cadrul evenimentului au fost depuse coroane de flori în cinstea martirilor.

Partea a doua a evenimentului s-a desfășurat în biserica parohială din Poieni, unde a avut loc un simpozion pe teme istorice.

La final, Ansamblul ,,Muguri de Dor’’, condus de profesorii Corina și Ionel Pop, a susținut un program artistic.

Foto: Lung Mădălin Sebastian
        

↓
error: ©2016-2023 copyright