În Duminica a 26-a după Rusalii, prima duminică din Postul Crăciunului, 21 noiembrie 2021, părintele protopop Dan Lupuțan, alături de părintele paroh Tudor Petrovici, a slujit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Ortodoxe Huedin II (Poștă), din orașul Huedin.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, a fost sfințită o icoană a Maicii Domnului, copie a icoanei Eleovrytissa, Izvorâtoarea de untdelemn, din Muntele Athos. Aceasta a fost realizată de părintele pictor iconar Tudor Petrovici, iar baldachinul, donat de o familie din parohie, a fost sculptat de un meșter din Târgu Neamț.

După citirea pericopei evanghelice, părintele protopop Dan Lupuțan le-a vorbit credincioșilor prezenți despre patima lăcomiei, de care era cuprins bogatul din evanghelia zilei, precum și despre semnificația sărbătorii mariane Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Totodată, i-a felicitat pe cei care au contribuit la realizarea icoanei Maicii Domnului, sfințită astăzi.

A fost săvârșită și o slujbă de pomenire în memoria Preasfințitului Părinte Episcop Vasile Flueraș, la împlinirea celor 40 de zile de la mutarea Sa în veșnicie.

După otpustul Sfintei Liturghii, părintele Tudor Petrovici a vorbit despre semnificația icoanei Eleovrytissa, Izvorâtoarea de untdelemn și  a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. La final, a mulțumit părintelui protopop și tuturor credincioșilor pentru prezență și împreună slujire.

Foto: Nicolae Nistor

↓
error: ©2016-2023 copyright