În Duminica a 24-a după Rusalii, 29 octombrie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Dealu Negru, județul Cluj, cu prilejul sfințirii clopotelor noii biserici din sat.

De la ora 16:00, la Altarul de vară din proximitatea lăcașului de cult, înconjurat de un sobor de clerici, Preasfinția Sa a oficiat slujba de sfințire a celor două clopote și le-a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură.

Din sobor au făcut parte: vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului – preotul Dumitru Boca, protopopul de Huedin – preotul Dan Ionuț Lupuțan, secretarul de cabinet al ierarhului – arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Vicențiu Vamoș, precum și alți preoți invitați.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oferit diplome de aleasă cinstire celor ce au ajutat la achiziționarea clopotelor.

În prezent, noua biserică din Dealu Negru este pregătită pentru a fi pictată. Vechea biserică a fost distrusă de un incendiu, în data de 26 iunie 2012, arzând în întregime.

Localitatea Dealu Negru, cunoscută și sub denumirea de „Finciu-Pădure”, este filie a Parohiei Finciu, Protopopiatul Huedin, fiind păstorite de preotul Vicențiu Vamoș.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa / Mitropolia Clujului

↓
error: ©2016-2023 copyright