În după-amiaza zilei de duminică, 1 iunie 2024, de la ora 16:00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a sfințit noua capelă mortuară din Parohia Ortodoxă Someșul Cald, Protopopiatul Huedin. Aceasta a fost edificată cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Comunei Gilău, de care aparține administrativ-teritorial localitatea Someșul Cald.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Huedin – preotul Dan Ionuț Lupuțan, preotul paroh Bucșa Cosmin Adrian și alți preoți invitați.

Pentru întrega activitate administrativă și pastoral-misionară, Mitropolitul Clujului l-a hirotesit sachelar, cu dreptul de a purta brâul albastru, pe parohul comunității din Someșul Cald, preotul Cosmin-Adrian Bucșa. Primarul Comunei Gilău, Gelu Vasile Topan, a fost distins cu Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni, domnul Vasile Salanță și domnul Claudiu Daniel Salanță, arhitectul șef al județului Cluj, au primit Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, iar epitropul parohiei, domnul Gheorghe Semerean, a fost distins cu Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”.

 

↓
error: ©2016-2024 copyright