De sărbătoarea Sfinților Martiri și Mărturisitori Năsăudeni, apărătorii credinței ortodoxe strămoșești și ai neamului românesc, în Filia Teleni, din Protopopiatul Ortodox Huedin, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de un sobor de preoți, din care au făcut parte: protopopul de Huedin, părintele Dan Lupuțan, parohul local, părintele Dorinel Așchilean, preotul misionar în cadrul ISU Cluj, Ovidiu Man și preotul misionar Mihai Tomescu.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop a vorbit despre temeiurile cinstirii sfinților și despre viața Sfinților Martiri și Mărturisitori Năsăudeni.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul bisericii.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, în curtea bisericii, a fost sfințit noul clopot și a fost binecuvântată noua clopotniță.

În semn de mulțumire și apreciere pentru buna colaborare și pentru bogata activitate misionară și edilitară, părintele protopop, i-a oferit părintelui paroh, Diploma și Medalia Omagială Centenarul Protopopiatului Ortodox Huedin (1922-2022).

Părintele paroh Așchilean Dorinel a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți precum și tuturor celor care au contribuit la achiziționarea noului clopot și la edificarea clopotniței.
Foto: Maria Așchilean
             

↓
error: ©2016-2024 copyright