Capela școlară din cadrul Liceului Teoretic “Octavian Goga” Huedin și-a serbat luni, 14 martie 2022, ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Benedict de Nursia, protectorul tinerilor studioși.

În prezența cadrelor didactice și a elevilor, preoții Lupuțan Dan – protopopul de Huedin și Petrovici Tudor – paroh la Parohia Huedin II, au săvârșit slujba acatistului Sfântului Cuvios Benedict. De asemenea, au fost rostite rugăciuni de binecuvântare pentru profesori și elevi. Părintele protopop le-a vorbit celor prezenți despre cei trei piloni de bază ai societății, care sunt Biserica, școala și familia.

Elevii, coordonați de învățătoarea Crucița Petrovici și profesorul Claudiu Tulbure, au recitat poezii și au intonat pricesne, apoi au fost miruiți, primind fiecare dulciuri.

Această capelă a luat ființă la inițiativa Protopopiatului Ortodox Huedin, având aprobarea Consiliului de administrație al liceului, fiind pictată și utilată cu toate cele necesare cultului divin, fiind binevenită pentru activitățile școlare, catehetice și duhovnicești ale preoților din Huedin și ale profesorilor de Religie.

Sfințirea capelei școlare a avut loc în data de 17 octombrie 2019, fiind săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

↓
error: ©2016-2024 copyright