Duminică, 6 octombrie 2019, în Parohia Ortodoxă Mănăstireni, din Protopopiatul Huedin, a avut loc sfințirea a două troițe din lemn și a unui altar de vară.
La slujbele de sfințire au participat credincioși din sat și oficilități locale, în frunte cu domnul Ionuț Condor, primarul comunei Mănăstireni. Din soborul slujitor au făcut parte: protopopul de Huedin, pr. Dan Lupuțan, parohul local, pr. Ionuț Sdrăbău, parohul din Bedeciu, pr. Stelian Neag și parohul din Mănășturul Românesc, pr. Florin Sâmpălean.
Prima troiță sfințită a fost cea amplasată la intrarea în satul Mănăstireni. După sfințirea acesteia, s-a pornit în procesiune până în centrul satului, unde s-a sfințit cealaltă troiță. Tot aici, s-a oficiat sfințirea altarului de vară și  slujba unui parastas, în amintirea părintelui Viorel Toader, care acum 20 de ani și-a găsit sfârșitul în acest loc.
La finalul slujbelor, părintele Dan Lupuțan le-a vorbit credincioșilor despre necesitatea omagierii satului românesc. În semn de prețuire, pentru promovarea, transmiterea și apărarea valorilor satului românesc, primarul comunei Mănăstireni, domnul Condor Ionuț, a primit, din partea Protopopiatului Huedin, Diploma Omagială Protopop Martir Aurel Munteanu. Preotul paroh, Ionuț Sdrăbău, a adus mulțumiri tuturor celor prezenți.
Atât troițele, cât și altarul de vară ( foișorul ), au fost ridicate la inițiativa Primăriei comunei Mănăstireni. De asemenea, au fost reamenajate și fântânile din această localitate.

Pr. Muntean Dan – corespondent

 

↓
error: ©2016-2024 copyright