Duminică, 11 iunie 2023, a fost zi de mare sărbătoare pentru locuitorii localității Someșu Cald, din Protopopiatul Huedin. Enoriașii parohiei, alături de preotul paroh Cosmin Bucșa, au organizat întâlnirea fiilor satului.

Evenimentul a început cu oficirea Sfintei Liturghii, în biserica parohială cu hramul Sfinții Trei Ierarhi. Din soborul de preoți au făcut parte: părintele Dan Lupuțan, protopop de Huedin,  părintele Cosmin Bucșa, parohul local, părintele Bogdan Marian, paroh la Parohia Sf. Ioan Gură de Aur din Cluj-Napoca și părintele Dragoș Socaciu, preot de caritate la Spitalul de Ergoterapie din Cluj-Napoca.

În cuvântul de învățătură rostit, părintele protopop a vorbit despre temeiurile cinstirii sfinților.

În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată, părintele protopop i-a oferit preotului paroh Bucșa Cosmin Adrian, Diploma Comemorativă Centenarul alegerii Părintelui Aurel Munteanu ca protopop ortodox al Huedinului, 1923-2023.

A urmat slujba de sfințire a noului clopot, amplasat în curtea bisericii. Clopotul, în greutate de 1.160 kg, a fost donat de către domnul Vasile Salanță, fiu al satului și ctitor al Mănăstirii Sf. Vasile cel Mare din Someșu Cald.

La final, părintele paroh a adus mulțumiri lui Dumnezeu, părintelui protopop și preoților pentru prezență, donatorului clopotului, precum și tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment.

Sărbătoarea a continuat în trapeza parohială cu o agapă frățească.

 

↓
error: ©2016-2024 copyright