Inaugurarea noii frecvențe Radio Renașterea la Huedin (99,1 MHz)

            

Începând de marți, 2 octombrie 2018, Radio Renașterea, radioul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului poate fi recepționat și în zona Huedinului, pe frecvența 99, 1 MHz. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat recent acordarea unei noi licențe pentru această zonă.

Noua frecvență a fost inaugurată astăzi la Protopopiatul Ortodox Huedin, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. De la ora 14:00, în paraclisul protopopiatului, ierarhul a oficiat o Slujbă de Te Deum, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt inaugural.

Totodată, la eveniment au luat cuvântul: directorul postului de radio Renașterea, pr. conf. univ. dr. Ioan Bizău, protopopul de Huedin, pr. Dan-Ionuț Lupuțan, prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș și primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan.

Alături de angajații, colaboratorii radioului și membrii Permanenței Consiliului Eparhial, la slujbă au fost prezenti și reprezentanți ai autorităților locale, județene, precum și reprezentanți de stat din domeniul audio-vizualului.

La final, IPS Andrei a acordat „Ordinul Mihai Vodă” pentru clerici, directorului tehnic Radio Renașterea, arhid. Dan Grigore Văscu și „Ordinul Mihai Vodă” pentru mireni:  doamnei Simona Vlasa, doamnei Maria Leșe, actriței Doina Dejica și domnului Emil Metea, toți angajați ai postului de Radio Renașterea.

De asemenea, Grupul vocal bărbătesc “Craii Măgurii” de la Bucea, coordonat de pr. Mircea Dejeu, a interpretat o serie de vechi cântece patriotice.

În contextul nou de după 1989, Biserica are posibilitatea de a-şi lărgi sfera de misiune. Pe calea undelor, cuvântul Evangheliei coboară de pe amvoane şi pătrunde în suflete şi conştiinţe. Este motivul pentru care Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu Anania a avut iniţiativa înfiinţării unui post de radio la Cluj-Napoca.
Pe lângă informaţie şi divertisment, mass-media – în general şi radioul – în particular pot servi edificării spirituale a omului. Acesta este şi obiectivul principal al postului nostru de radio: de a aduce în peisajul radiofonic o nuanţă nouă, aceea a spiritualităţii creştine.
Aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului şi Clujului, Radio Renaşterea a început să emită în data de 1 mai 1999, pe frecvenţa 91,2 MHz/FM stereo, 24 de ore din 24, în municipiul Cluj-Napoca şi împrejurimi. Începând cu 1 mai 2004, acesta poate fi recepţionat online, pe internet, la adresa: www.radiorenasterea.ro, iar din data de 1 mai 2005 emite la Bistriţa, al doilea oraş ca importanţă din Arhiepiscopia Clujului, pe frecvenţa 102 MHz/FM stereo. Iar cea mai actuală undă pe care Radio Renașterea a început să emită, este cea de la Huedin, pe frecvența 99.1 MHz/FM, inaugurată marți, 2 octombrie 2018.
Programele promovează şi prelungesc misiunea Bisericii în dubla sa dimensiune: religioasă şi culturală.

                

↓
error: ©2016-2024 copyright