Cea de-a IV-a ediție a proiectului educativ Icoana – cuvânt în culori, se desfășoară începând cu data de 21.03.2022, în sala multifuncțională a Protopopiatului Ortodox Huedin din județul Cluj. Acest proiect are ca scop familiarizarea copiilor și a tinerilor cu tehnica pictării icoanei ortodoxe  pe sticlă, caracteristică spiritualităţii româneşti.

Coordonatoarea proiectului este preoteasa Mirela Lupuțan, în colaborare cu voluntarele Alexandra Căienar, Nicoleta Bucșa și Mariana Mihuț.

La cea de-a IV-a ediție  participă 30 de copii din ciclurile preșcolar, primar și gimnazial, precum și doi copii ai unei familii de refugiați ucraineni.

Ca urmare a unui protocol de colaborare, la actuala ediție a proiectului educativ participă și 13 elevi de la Școala Gimnazială Specială din Huedin, însoțiți de prof. psiho-pedagog Raluca Stancalău și prof. educator Ioana Lucaciu.

Întâlnirile au loc în fiecare zi de luni, marți și joi, la sediul Protopopiatului Huedin. Pe lângă activitățile de pictură, cei prezenți învață să cânte pricesne și cântări liturgice specifice Postului Mare și perioadei pascale.

La finalul proiectului, icoanele vor fi expuse în cadrul unei expoziții, la Catedrala Moţilor din Huedin.

Proiectul educativ Icoana – cuvânt în culori, a debutat în martie 2017, Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti, la sediul Protopopiatului Ortodox Huedin, sub coordonarea preotesei Mirela Lupuțan.

↓
error: ©2016-2024 copyright