PAROH NOU LA CIULENI

Duminică, 2 august 2020, credincioșii din Parohia Ciuleni și Filia Scrind-Frăsinet, Protopopiatul Huedin, și-au întâmpinat noul paroh, în persoana părintelui Joldeș Ovidiu.
Evenimentul deosebit din viața parohiei a avut loc în biserica parohială, monument istoric, din Ciuleni și a fost precedat de slujba Sfintei Liturghii, săvârșită în sobor de preoți, din care au făcut parte: părintele Lupuțan Dan – protopopul de Huedin, părintele Joldeș Ovidiu – noul paroh și părintele Iuga Ion, fostul paroh. Cuvântul de învățătură, cu referire la Evanghelia Duminicii, a fost rostit de părintele protopop.
După otpustul Sfintei Liturghii, părintele protopop Dan Lupuțan le-a vorbit celor prezenți depre preoția Vechiului și a Noului Testament, precum și despre trimiterea la propovăduire a primilor apostoli. În semn de recunoștință pentru activitatea pastorală desfășurată în Parohia Ciuleni și filia Scrind – Frăsinet, părintele protopop i-a oferit fostului paroh, părintelui Iuga Ion, Medalia Omagială Protopop Martir Aurel Munteanu. În continuare, părintele protopop a dat citire Deciziei de numire a noului paroh, semnată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, după care, conform tradiției, i-a înmânat părintelui Joldeș Ovidiu semnele slujirii preoțești: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și, în mod simbolic, cheia bisericii. În cuvântul său de bun venit, noul paroh s-a prezentat în fața credincioșilor, apoi a adus mulțumiri lui Dumnezeu, Părintelui Mitropolit, părintelui protopop, preoților prezenți, familiei și credincioșilor pentru frumoasa primire. Cuvinte de mulțumire și rămas bun au fost rostite de fostul paroh, părintele Iuga Ion. La final, părintele protopop i-a urat noului paroh preoție îndelungată și rodnică. Din partea comunității a luat cuvântul domnul Ungur Petru, primarul comunei Mărgău, care i-a urat bun venit în mijlocul credincioșilor.
Parohia Ortodoxă Ciuleni a rămas vacantă, ca urmare a pensionării pe caz de boală a părintelui Iuga Ion. În urma examenului, care a avut loc la Centrul Eparhial din Cluj-Napoca, a fost declarat câștigător părintele Joldeș Ovidiu, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad.

Pr. Elefteriu Ștefăniță – Corespondent

↓
error: ©2016-2024 copyright