Roadele dărniciei credincioșilor Parohiei Ortodoxe Române Huedin 1 încep să se vadă.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, au fost finalizate, în anul 2023, câteva etape ale renovării generale a exteriorului Catedralei Moților din Huedin: montarea schelei împrejurul bisericii, repararea sau înlocuirea structurii acoperișului, precum și ignifugarea acesteia, schimbarea tablei vechi de pe turle cu tablă de cupru, înlocuirea geamurilor de la turlele mici, înlocuirea crucilor vechi, datul jos, în totalitate, a tencuielii vechi, aplicarea noilor straturi de tencuială (în totalitate pe cele trei turle).

Pentru toate acestea, aducem mulțumire lui Dumnezeu, Sfântului Ierarh Nicolae – ocrotitorul bisericii și al orașului Huedin, enoriașilor parohiei, precum și celorlalți binefăcători, donatori și colaboratori, coratorilor parohiei, firmelor care au sponsorizat (în special firmei SC. Electric Line SRL), Secretariatului de Stat pentru Culte și Consiliului Județean Cluj.

În anul 2024, când se împlinesc 90 de ani de la sfințirea Catedralei Moților, ne propunem următoarele: continuarea lucrărilor de schimbare a învelitorii de deasupra altarului, naosului și pronaosoului, continuarea lucrărilor de aplicare a ultimului strat de tencuială pe fațade, montarea glafurilor, aplicarea pietrei pe soclul bisericii, realizarea picturii din pridvor, amenajarea curții, renovarea gardului împrejmuitor.

DOAR ÎMPREUNĂ RENOVĂM CATEDRALA MOȚILOR DIN HUEDIN!

CUM PUTEȚI DONA?
DIRECT LA CATEDRALA MOȚILOR DIN HUEDIN;
PRIN DEPUNERE DE NUMERAR SAU TRANSFER BANCAR ÎN CONTUL RO83RNCB0288172783250001; BIC: RNCBROBU; TITULAR CONT: PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ HUEDIN 1. CUI: 7027992;
PUTEȚI REDIRECȚIONA 3,5 % DIN IMPOZITUL PE VENIT, COMPLETÂND FORMULARUL 230;
PUTEȚI REDIRECȚIONA 20 % DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI DVS CĂTRE PAROHIA ORTODOXĂ HUEDIN 1.

Vă mulțumim! Dumnezeu să răsplătească jertfa tuturor!

Preot paroh Luputan Dan

↓
error: ©2016-2024 copyright