Duminică, 13 septembrie 2020, în curtea bisericii din Filia Lunca Vișagului, Protopopiatul Ortodox Huedin, a avut loc lansarea cărții Lunca Vișagului – Istorie, Obiceriuri, Tradiții, avându-i ca autori pe prof. Nicolae Șteiu, pr. Adrian Laza și prof. Cristian Pașcalău.
Evenimentul a fost precedat de Sfânta Liturghie, oficiată de părintele Lupuțan Dan, protopopul Huedinului și de părintele Adrian Laza, parohul local.
În cuvântul de învățătură, părintele protopop le-a vorbit celor prezenți despre asumarea Crucii Mântuitorului Iisus Hristos și despre crucile oamenilor din viața de zi cu zi. Răspunsurile la strană au fost date de doamna Livia Morcan.
În semn de apreciere pentru vasta activitate culturală, domnul profesor Nicolae Șteiu a primit din partea Protopopiatului Ortodox Huedin, Medalia Omagială Protopop Aurel Munteanu – inființată cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la moartea martirică a primului protopop al Huedinului.
În deschiderea evenimentului, părintele Adrian Laza a mulțumit tuturor colaboratorilor și susținătorilor care au făcut posibilă apariția monografiei. Au luat cuvântul și alți invitați, printre care: dl. Gheorghe Boca, primarul comunei Poieni și dl. Radu Crețu, redactorul Casei de Editură Dokia.
Autorul principal al monografiei, prof. Nicolae Șteiu le-a prezentat celor prezenți argumentele care au stat la baza apariției monografiei satului Lunca Vișagului.
Motto-ul cărții este foarte sugestiv: Fiecare vatră de sat își are povestea ei, dar trebuie să tragi bine cu urechea ca s-o auzi și un dram de iubire ca s-o înțelegi.

Pr. Ștefăniță Elefteriu – corespondent

↓
error: ©2016-2024 copyright