Protopopiatul Ortodox Huedin vă invită marți, 11 decembrie 2018, de la ora 17, la sediul protopopiatului, la un recital extraordinar de colinde, susținut de artiștii lirici Sergiu Chirilă,Florin Sâmpelean și Marius Sâmpelean. Tot atunci va avea loc și lansarea CD-ului de colinde   SUS LA POARTA CERULUI.

            Florin Sâmpelean este absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima, secția canto și artă scenică. Artist liric și angajat al Operei Naționale din Cluj-Napoca. Totodată este și preot paroh în Parohia Ortodoxă Mănășturul Românesc, din Protopopiatul Huedin.
            Marius Sâmpelean a absolvit două Conservatoare de Muzică din Germania, cel din Mainz, Universitatea Johannes Guttenberg și cel din Dusseldorf, Robert Schumann, având titlu academic in belacanto. Actualmente este prezent în calitate de solist invitat pe toate scenele internaționale, cum ar fi: Frankfurt, Zurich, Amsterdam, Vladivostok, etc. Deasemenea, pe lângă roluri importante din opere este prezent în majoritatea Galelor Internaționale importante de Muzică Clasică, colaborând în același timp în diferite proiecte cu Filarmonica de Stat din Cluj-Napoca. Timbrul lui baritonal unic, îl face să fie unul dintre cei mai căutați baritoni lirici din generația sa.
            Sergiu Chirilă este profesor de canto, a absolvit Conservatorul la Oradea și încă din facultate a susținut concerte atât pe plan național cât și pe plan internațional. A câștigat numeroase premii la concursuri de specialitate, iar în paralel a compus muzică pentru artiști consacrați din industria muzicalî. O colaborare notabilă a fost cu Paolo Marioni, celebrul compozitorul a lui Andrea Bocelli, la piesa Opera. Până în prezent piesele compuse de el au reușit să strângă pe internet milioane de vizualizari, iar cea mai recentă colaborare este cu Marius Sâmpelean la piesa Adagio.

Vă așteptăm cu drag!

↓
error: ©2016-2024 copyright