Duminică, 21 iunie 2020, credincioșii din Parohia Aghireș Sat, Protopopiatul Huedin, și-au întâmpinat noul paroh,
în persoana părintelui Ciupeiu Alin.

Evenimentul deosebit din viața parohiei a avut loc în biserica parohială din Aghireș Sat și a fost precedat de slujba Sfintei Liturghii, săvârșită în sobor de preoți, din care au făcut parte: părintele Lupuțan Dan – protopopul de Huedin, părintele Ciupeiu Alin – noul paroh și părintele Todoran Romel, fostul paroh. Cuvântul de învățătură, cu referire la Evanghelia Duminicii închinată Sfinților Români, a fost rostit de părintele protopop.

După otpustul Sfintei Liturghii, părintele protopop Dan Lupuțan le-a vorbit celor prezenți depre preoția Vechiului și a Noului Testament, precum și despre trimiterea la propovăduire a primilor apostoli. În semn de recunoștință pentru activitatea pastorală desfășurată timp de 29 de ani în Parohia Aghireș Sat, părintele protopop i-a oferit fostului paroh, părintelui Todoran Romel, Medalia Omagială Protopop Martir Aurel Munteanu. În continuare, părintele protopop a dat citire Deciziei de numire a noului paroh, semnată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, după care, conform tradiției, i-a înmânat părintelui Ciupeiu Alin semnele slujirii preoțești: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și, în mod simbolic, cheia bisericii. În cuvântul său de bun venit, noul paroh s-a prezentat în fața credincioșilor, apoi a adus mulțumiri lui Dumnezeu, Părintelui Mitropolit, părintelui protopop, preoților prezenți, familiei și credincioșilor pentru frumoasa primire. Cuvinte de mulțumire și rămas bun au fost rostite de fostul paroh, părintele Todoran Romel. La final, părintele protopop i-a urat noului paroh preoție îndelungată și rodnică. Din partea comunității parohiale a luat cuvântul domnul Sabău Cornel, epitropul parohiei, care i-a urat bun venit în mijlocul credincioșilor.

Parohia Ortodoxă Aghireș Sat a rămas vacantă, ca urmare a pensionării la limită de vârstă a părintelui Todoran Romel. În urma examenului, care a avut loc la Centrul Eparhial din Cluj-Napoca, a fost declarat câștigător părintele Ciupeiu Alin, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj- Napoca.

Pr. Elefteriu Ștefăniță – Corespondent

↓
error: ©2016-2024 copyright