Comunitatea ortodoxă din Parohia Păniceni și Filia Dumbrava, l-a primit duminică, 1 ianuarie 2023, pe noul preot paroh, părintele Nicolae Dragoș Alin.

Acesta a fost instalat de către părintele Lupuțan Dan, protopopul de Huedin.

Cu această ocazie, în biserica parohială din Păniceni, de la ora 18.00, a fost oficiată slujba de Te Deum la Anul Nou, de un sobor de preoți. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Sf. M. Mc. Pantelimon, al Parohiei Ortodoxe Cornești.

La finalul slujbei, părintele protopop le-a vorbit celor prezenți depre preoția Vechiului și a Noului Testament, precum și despre trimiterea la propovăduire a apostolilor.

În continuare, părintele protopop a dat citire Deciziei de numire a noului paroh, semnată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, după care, conform tradiției, i-a înmânat părintelui Nicolae Dragoș Alin semnele slujirii preoțești: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și, în mod simbolic, cheile bisericilor. În cuvântul său de bun venit, noul paroh a adus mulțumiri lui Dumnezeu, Părintelui Mitropolit, părintelui protopop, părintelui duhovnic, preoților prezenți, familiei și credincioșilor pentru frumoasa primire.

Un cuvânt de mulțumire și recunoștință a rostit și părintele Tataru Ștefan, fostul paroh al acestei parohii, precum și părintele Pintea Dănuț Gheorghe, duhovnicul actualului paroh.

Părintele protopop i-a urat noului paroh preoție îndelungată, rodnică și binecuvântată.

Parohia Ortodoxă Păniceni a rămas vacantă ca urmare a transferului părintelui Tataru Ștefan, pe postul de slujitor al Parohiei Ortodoxe Huedin 1. Începând cu data de 1 februarie 2023, paroh al Parohiei Ortodoxe Păniceni, cu Filia Dumbrava, a fost numit părintele Nicolae Dragoș Alin.

         

↓
error: ©2016-2023 copyright