Duminică, 29 decembrie 2019, credincioșii din Parohia Poieni, Protopopiatul Huedin, și-au întâmpinat noul paroh, în persoana părintelui Copaciu Ciprian Eugen.

Evenimentul deosebit din viața parohiei a avut loc în biserica parohială din Poieni și a fost precedat de slujba Sfintei Liturghii, săvârșită în sobor de preoți, din care au făcut parte: părintele Lupuțan Dan – protopopul de Huedin, părintele Copaciu Ciprian Eugen – noul paroh, părintele Copaciu Cosmin, fostul paroh și părintele Mureșan Radu, paroh în Maieru. Cuvântul de învățătură, cu referire la Evanghelia Duminicii după Nașterea Domnului, a fost rostit de părintele protopop Dan Lupuțan.

După otpustul Sfintei Liturghii, părintele protopop Dan Lupuțan le-a vorbit celor prezenți depre preoția Vechiului și a Noului Testament, precum și despre trimiterea la propovăduire a primilor apostoli. În continuare, părintele protopop a dat citire Deciziei de numire a noului paroh, semnată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, după care, conform tradiției, i-a înmânat părintelui Copaciu Ciprian Eugen semnele slujirii preoțești: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și, în mod simbolic, cheia bisericii. În cuvântul său de bun venit, noul paroh s-a prezentat în fața credincioșilor, apoi a adus mulțumiri lui Dumnezeu, Părintelui Mitropolit, părintelui protopop, preoților prezenți, familiei și credincioșilor pentru frumoasa primire. Cuvinte de mulțumire și rămas bun au fost rostite de fostul paroh, părintele Copaciu Cosmin, care a păstorit această parohie timp de aproape 20 de ani. La final, părintele protopop i-a urat noului paroh preoție îndelungată și rodnică. Din partea comunității locale a luat cuvântul domnul Boca Gheorghe, primarul comunei Poieni, care i-a urat bun venit în mijlocul locuitorilor comunei.

Parohia Ortodoxă Poieni a rămas vacantă, ca urmare a transferului părintelui Copaciu Marius Cosmin în postul de preot militar la Batalionul 55 Informatică și Comunicații NAPOCA, U.M. 01607 din Cluj-Napoca. În urma examenului, care a avut loc la Centrul Eparhial din Cluj-Napoca, a fost declarat câștigător părintele Copaciu Ciprian Eugen, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj- Napoca.

Corespondent – Pr. Elefteriu Ștefăniță

↓
error: ©2016-2024 copyright