Părintele Aurel Şaitiş, a fost condus pe drumul veşniciei
Vineri, 30 august 2019, părintele Aurel Şaitiş, preot paroh la Parohia Ortodoxă Călăţele, Protopopiatul Huedin, a fost condus pe drumul veşniciei.
Slujba de înmormântare a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, alături de un numeros sobor de preoţi, în biserica parohială din Călăţele. Au participat mulţime de credincioşi din parohie, filie, din împrejurimi precum şi oficialităţi locale.
În cuvântul de învăţătură Părintele Mitropolit Andrei a vorbit despre efemeritatea vieţii omeneşti.
Părintele protopop Dan Lupuţan a prezentat biografia părintelui Şaitis Aurel, după care, cortegiul funerar a înconjurat biserica cu trupul neînsufleţit al părintelui, conform rânduielii.
Înhumarea părintelui Aurel Şaitiş a avut loc în cimitirul localităţii natale, Bedeciu.
Preotul Şaitiş Aurel s-a născut la data de 23 august 1955, din părinţii Vasile şi Saveta, în satul Bedeciu, comuna Mănăstireni, judeţul Cluj.
În anul 1972 îşi începe studiile teologice în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.
În data de 22 iulie 1977 se căsătoreşte cu Şaitiş Lenuţa.
Taina Preoţiei o primeşte în data de 11 august 1977, când este hirotonit preot pe seama Parohiei Dealu Mare, cu filiile Cristeşti şi Lăpuşteşti. În această parohiei slujeşte timp de 12 ani. În această perioadă i se nasc cei trei copii: Horea, Ciprian şi Cipriana. Activitatea pastorală este încununată prin sfinţirea celor trei biserici în care a slujit.
În anul 1994 promovează examenul de licenţă, la Facultatea de Teologie din Bucureşti.
În toamna anului 1989 se transferă în Parohia Viile, Protopopiatul Medgidia, comuna Ion Corvin, jud. Constanţa, unde păstoreşte timp de 5 ani.
La 1 decembrie 1994 se întoarce în Ardeal, fiind numit pe postul de preot paroh la Parohia Ortodoxă Călăţele cu filia Călăţele Pădure, Protopopiatul Huedin. Aici a slujit 25 de ani, timp în care resfinţeşte cele două biserici, primind distincţia de iconom stavrofor.
În dimineaţa zilei de 27 august 2019 Dumnezeu l-a chemat să slujească în soborul ceresc.
Veşnica lui pomenire! Dumnezeu să-l ierte!

Pr. Muntean Dan Mihai – corespondent

↓
error: ©2016-2024 copyright