Preacucernici Părinți Protopopi, Preacuvioși Părinți, Preacuvioase maici, iubiți credincioși și credincioase,

Sfântul Iacov ne spune ca „mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului” (Iacov 5, 16). Iar în cartea lui Iona Îl auzim pe Domnul zicând: „Cum să nu-Mi fie milă de cetatea cea mare a Ninivei, cu mai mult de o suta douăzeci de mii de oameni care nu știu să deosebească dreapta de stânga lor, și cu un număr mare de dobitoace” (Iona 4, 11).

Ținând seama de aceste citate scripturistice, de sfatul pe care ni-l dă Părintele Patriarh Daniel spunându-ne că „rugăciunea și fapta bună sunt izvor de putere spirituală pentru a învinge încercările la care suntem supuși, dar și pentru a înainta duhovnicește spre sărbatoarea Sfintelor Paști”, vă îndemnăm ca în actuala situație în care lumea este încercată de epidemia de coronavirus:

La toate bisericile din Arhiepiscopia noastr să se tragă clopotele zilnic la ora 12:00.
Preoții imediat să zică rugăciunile începatoare, la care să adauge rugăciunea specială venită de la Sfânta Patriarhie.
Toți credincioșii, pe la casele lor, să spună rugăciunile începatoare și din Cartea de rugăciuni „Rugăciune la necazuri și supărări”.
Călugării și călugărițele la rugăciunile începătoare să adauge și „Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului”.
Permanența Consiliului Eparhial se constituie în Comitet Eparhial de Urgență care va răspunde eventualelor solicitari ale preoților și credincioșilor. Telefon: 0799 927 821
Rugându-ne bunului Dumnezeu, promovând în spațiul public recomandările autorităților de stat, arătând iubire și solidaritate față de oamenii vârstnici, față de cei aflați în izolare sau în carantină, față de cei aflați în nevoi, nădăjduim să depășim această încercare prin care trecem.

Nu uitați cuvintele Domnului Hristos: „În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea” (Ioan 16, 33).

Cu sfânta dragoste și binecuvântare,

†ANDREI

Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului

↓
error: ©2016-2024 copyright