Paraclisul Protopopiatului Huedin și-a sărbătorit ocrotitorii, pe Sfinții Trei Ierarhi. Invitatul părintelui protopop Dan Lupuțan a fost părintele profesor Dorin Ielciu, preot slujitor la Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Mănăștur al municipiului Cluj-Napoca, care a vorbit în cuvântul de învățătură  despre viața și scrierile celor trei mari ierarhi ai bisericii noastre, citând din operele lor cele mai cunoscute.
La Sfânta Liturghie au participat primarul orașului Huedin, domnul Mircea Moroșan și credincioși din cele trei parohii ale orașului Huedin împreună cu preoții parohi.
La final părintele protopop Dan Lupuțan a mulțumit părintelui profesor, dăruindu-i din partea protopopiatului o icoană cu Sfântul Vasile cel Mare, iar apoi toți cei prezenți au participat la o agapă frățească, oferită de Protopopiatul Huedin și Parohia Huedin III, prin Cantina Socială ”Protopop Dorel Pușcaș”.
Paraclisul Protopopiatului Huedin a fost ridicat între anii 1995-2005, pentru nevoile spiritual ale preoților protopopiatului și ale credincioșilor din Parohia Huedin III, pe vremea vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu și prin grija protopopului de atunci, pr. Dorel Pușcaș. Pictura a fost executată între anii 2007-2009 de pictorul bisericesc pr. Damian Tuluc împreună cu fiii săi.
În data de 07.07.2012 Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a târnosit acest paraclis, ridicat cu multă trudă de vrednicul de pomenire protopopul Dorel Pușcaș.

Pr. Ștefăniță Elefteriu, corespondentul Radio Renașterea în Protopopiatul Huedin

↓
error: ©2016-2024 copyright