Biserica filiei Bălcești (Parohia Beliș), din Protopopiatul Ortodox Huedin, și-a serbat hramul, miercuri, 29 iunie 2022, cu ocazia sărbătorii  Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Cu această ocazie, a fost săvârșită Sfânta Liturghie în sobor de preoți, din care au făcut parte: protopopul de Huedin, părintele Dan Lupuțan, parohul local, părintele Muntean Cristian Ilie și parohul din Hășdate, părintele Șuteu Viorel, la care au luat parte credincioșii comunității locale. Cuvântul de învăţătură, cu referire la viața și misiunea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, a fost rostit de părintele protopop.

În semn de mulțumire pentru buna colaborare și pentru bogata activitate pastoral-misionară, părintele protopop Dan Lupuțan, i-a oferit părintelui paroh Muntean Cristian Ilie, Diploma și Medalia Omagială Centenarul Protopopiatului Ortodox Huedin (1922-2022).

Biserica din Bălcești a fost edificată între anii 1936-1938, fiind târnosită în data de 29 iunie 1938, de către protopopopul martir Aurel Munteanu, în calitate de mandatar al Preasfințitului Nicolae Colan al Clujului.

    

↓
error: ©2016-2023 copyright