De praznicul Sfintei Treimi, biserica din filia Topa Mică, Protopopiatul Huedin, și-a sărbătorit hramul. Evenimentul a culminat cu oficierea Sfintei Liturghii, de către un sobor de preoți, din care au făcut parte: părintele Lupuțan Dan – protopopul Huedinului, părintele Duca Aurel – parohul local, părintele Man Mircea – paroh în Borhanci și părintele pensionar Pașca Ioan.

După otpustul Sfintei Liturghii, părintele protopop le-a vorbit credincioșilor despre însușirile și lucrările speciale ale Persoanelor Sfintei Treimi. Părintele paroh a adus mulțumiri preoților și credincioșilor prezenți în număr mare la această sărbătoare.

În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată, părintele protopop i-a oferit preotului paroh Duca Aurel, Diploma Comemorativă Centenarul alegerii Părintelui Aurel Munteanu ca protopop ortodox al Huedinului, 1923-2023.

La ieșirea din biserică au fost rostite rugăciuni pentru mediul înconjurător și au fost binecuvântate spicele de grâu, care au fost împărțite credincioșilor.

Biserica din Topa Mică are hramul Sfânta Treime și a fost edificată în anul 1901. În ultimul timp, sub coordonarea preotului Duca Aurel, interiorul bisericii a fost renovat în totalitate. Localitatea Topa Mică este recunoscută pe plan național, întrucât, în această localitate s-a născut poetul Ioan Alexandru.

5 iunie 2023
               

↓
error: ©2016-2024 copyright