Paraclisul din incinta sediului Protopopiatului Ortodox Huedin și-a serbat marți, 30 ianuarie 2024, ocrotitorii spirtuali, pe Sfinții Trei Ierarhi.

Slujbele dedicate hramului au început cu săvârșirea slujbei Acatistului, urmată de Sfânta Liturghie, oficiată în sobor de preoți.

Invitatul special din acest an a fost părintele Ioan Marius Pintican, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud și paroh la Parohia Ortodoxă Sf. Apostol Andrei, din municipiul Bistrița, care a și predicat.

Din soborul preoților slujitori au făcut parte: preotul Dan Lupuțan – protopop de Huedin și paroh la Parohia Huedin 1, preotul Tudor Petrovici – paroh la Parohia Huedin 2, preotul Horea Șaitiș – paroh la Parohia Bociu, preotul Ioan Căienar – paroh la Parohia Nadășu, preotul Rus Eusebiu – paroh la Parohia Sâncraiu, preotul Dragoș Nicolae – paroh la Parohia Păniceni, preotul Ștefan Tataru – slujitor la Parohia Huedin 1, precum și preoții pensionari Ioan Tonca și Ioan Sabău.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost pomenit și ctitorul paraclisului și al sediului Protopopiatului Ortodox Huedin, vrednicul de pomenire, părintele protopop Dorel Pușcaș.

La sfintele slujbe a fost prezent și domnul Mircea Moroșan, primarul Orașului Huedin.

La final, părintele Dan Lupuțan, protopopul de Huedin, i-a mulțumit părintelui Marius Pintican pentru prezență și i-a oferit o icoană, precum și Diploma Omagială Protopop Martir Aurel Munteanu, în semn de prețuire și recunoștință.

Credincioșii prezenți au fost miruiți și au primit în dar iconițe.

 

↓
error: ©2016-2024 copyright