Paraclisul din incinta sediului Protopopiatului Ortodox Huedin și-a serbat luni, 30 ianuarie 2023, ocrotitorii spirtuali, pe Sfinții Trei Ierarhi.

Slujbele dedicate hramului au început cu săvârșirea slujbei Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie, oficiată în sobor de preoți. Au fost prezenți credincioși din toate cele două parohii din Huedin.  Invitatul special din acest an a fost părintele Cristian Dragoș, protopop de Beclean și paroh la Parohia Ortodoxă ’’Buna Vestire’’, din Beclean, care a și predicat.

De asemenea, au fost pomeniți toți protopopii Protopopiatului Huedin, adormiți întru Domnul. La final, părintele Dan Lupuțan, protopopul de Huedin, i-a mulțumit părintelui protopop Dragoș Cristian pentru prezență și i-a oferit în dar o icoană și o cădelniță. Totodată, părintele protopop a adus la cunoștința credincioșilor prezenți, evenimentul central al anului 2023, și anume, împlinirea unui secol (1923-2023) de la instalarea părintelui protopop martir Aurel Munteanu, ca primul protopop al Protopopiatului Ortodox Huedin.

             

↓
error: ©2016-2023 copyright