Biserica parohială din Muntele Rece, Protopopiatul Huedin, și-a serbat luni, 26 octombrie 2020, hramul, de sărbătorea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir. Cu această ocazie, a fost săvârșită Sfânta Liturghie în sobor de preoți, din care au făcut parte: protopopul de Huedin, părintele Dan Lupuțan, parohul din Muntele Rece , părintele Țermure Ioan, precum și alți preoți invitați. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele protopop Dan Lupuţan, care le-a vorbit credincioşilor prezenţi despre temeiurile cinstirii sfinților și despre viața Sfântului Dimitrie.

Slujba a fost oficiată în fața bisericii, în prezența a numeroși enoriași, cu respectarea îndrumărilor bisericești impuse în perioada stării de alertă.

În cadrul slujbei, preoții s-au rugat și pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui.

La finalul slujbei, părintele paroh Țermure Ioan, a mulţumit tuturor pentru prezenţă și sprijin. La ieşirea din curtea bisericii, credincioșii au primit pachete cu alimente ambalate igienic.

Mai multe detalii privitoare la istoricul parohiei Muntele Rece găsiți aici: https://www.protopopiatulhuedin.ro/muntele-rece/ .

Pr. Elefteriu Ștefăniță – corespondent

↓
error: ©2016-2024 copyright