Marți, 21 mai 2024, de sărbătoarea Sfinților Împărați și întocmai cu apostolii Constantin și Elena,  biserica parohială din localitatea Păniceni și-a sărbătorit al doilea hram.

Sfânta Liturghie a fost săvâșită în sobor de preoți, din care au făcut parte: pr. Lupuțan Dan – protopopul Huedinului, pr. Nicolae Dragoș Alin – parohul local și pr. pensionar Todoran Romel. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele protopop.

În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată în Parohia Ortodoxă Păniceni, părintele protopop i-a oferit părintelui Nicolae Dragoș Alin, Diploma Omagială Protopop Martir Aurel Munteanu. Totodată, părintele Lupuțan Dan, l-a felicitat pe părintele Todoran Romel, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de preoție.

În continuare, a fost săvârșită Sfânta Taină a Maslului, în cadrul căreia, s-a alăturat soborului și părintele Mustea Bogdan, de la Parohia Vânători, Protopopiatul Huedin.

La ieșirea din biserică a avut loc o agapă frățească.

În localitatea Păniceni se află două biserici, o biserică veche, de lemn, monument istoric și o biserică nouă, de zid. Biserica nouă a fost construită între anii 1992-1997.

Foto: Mădaș Paul

 

↓
error: ©2016-2024 copyright