Sâmbătă, 1 iunie 2024, în Parohia Ortodoxă Bucea, din Protopopiatul Ortodox Huedin, a avut loc un eveniment festiv, care a marcat ieșirea la pensie a preotului paroh Dejeu Mircea, care a păstorit această parohie timp 44 de ani.

În biserica parohială, începând cu ora 10:00, a fost oficiată o slujbă de mulțumire, de către părintele Dan Lupuțan, protopopul de Huedin, înconjurat de un sobor de preoți, pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra părintelui Mircea Dejeu.

La final, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea deosebită desfășurată în Parohia Bucea, părintele protopop i-a mulțumit părintelui Mircea Dejeu și i-a oferit o icoană cu Sfinții Trei Ierarhi, care sunt ocrotitorii bisericii unde părintele a slujit timp de 44 ani.

Părintele protosinghel Antonie Flore, starețul Mănăstirii Piatra Craiului, a amintit faptul că la 1 iunie 2024, s-au împlinit 29 de ani de la înființarea mănăstirii, unde părintele Dejeu Mircea este ctitor.

În cuvântul său, părintele Mircea Dejeu a făcut un rezumat al întregii sale activități și a mulțumit tuturor pentru cooperare și prezență.

 

↓
error: ©2016-2024 copyright