Denia din Sfânta și Marea Marți a fost oficiată luni seara, în biserica Parohiei Mihăiești, din Protopopiatul Huedin, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți. Din soborul slujitor au făcut parte: arhid. Claudiu Grama, consilierul pe probleme de misiune și protocol, pr. Dan Lupuțan, protopopul de Huedin, pr. Aurel Duca, parohul din Mihăiești, pr. Rareș Prunean, slujitor la Parohia Sfântul Arhanghel Mihail din Cluj-Napoca și pr. Ioan Pașca, preot pensionar.
Părintele Mitropolit le-a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt duhovnicesc, în cadrul căruia a vorbit despre semnificația fiecărei zile din cea mai tristă săptămână din an, Săptămâna Patimilor. Totodată, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să-L urmeze pe Mântuitorul Iisus Hristos pe drumul Crucii, să postească de bucate și răutate, să vină la Sfânta Biserică, să se spovedească și să făcă fapte de milostenie.
Preotul paroh i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei pentru prezența în mijlocul comunității parohiale din Mihăiești și i-a urat sărbători binecuvântate.
La final, toți cei prezenți au fost miruiți și au primit iconițe și cărți.
Parohia Ortodoxă Mihăiești, cu filia Topa Mică, este păstorită din anul 2018 de părintele Aurel Duca. Biserica din Mihăiești este pusă sub ocrotirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și datează din anul 1862.

Pr. Lupuțan Dan

 

↓
error: ©2016-2024 copyright