Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, seria conferințelor organizate de Departamentul Misionar al Arhiepiscopiei Clujului, a fost deschisă anul acesta la Huedin, de conferința susținută de pr. Lect. Univ. Dr. Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca și membru în consiliul științific al Departamentului Misionar, care a susținut și anul trecut două conferințe pe tema provocărilor din social media pentru tânăra generație, în municipiile Dej și Turda.

Evenimentul de azi a fost posibil prin implicarea directă a Protopopiatului Ortodox Huedin, prin părintele protopop Dan Lupuțan, a Casei de Cultură, prin domnul director Nicolae Traica, a Liceului Octavian Goga, prin domnul director Horea Matiș și a Liceului Vlădeasa, prin doamna director Mariana Stângă.

Subiectul conferinței de azi, un subiect provocator pentru tânăra generație și nu numai, a subliniat aspectele legate de „întâlnire și iubire în era internetului”, dar și despre întâlnirea și iubirea care contează cu adevărat.

La eveniment au participat peste 100 de elevi ai celor două licee ale orașului Huedin, care la finalul conferinței au avut posibilitatea de a-i adresa întrebări părintelui profesor, legate de subiectul conferinței, dar și despre frământările tinereții lor.

Părintele Liviu Vidican-Manci este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă și al Facultății de Business, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. În perioada 2005-2007, părintele profesor, a urmat studii superioare de specialitate la Institutul Catolic din Paris, Franța. Din anul 2012 este doctor în Teologie, la disciplina Istoria Bisericii Universale, iar în anul 2019 a primit pentru a doua oară titlul ştiinţific de doctor în Teologie, la disciplina Omiletică-Catehetică, cu teza de doctorat intitulată „Impactul catehezei și al predicii asupra «generației digitale», prin utilizarea noilor tehnologii ale informației și comunicării”. Din anul 2011 este inspector eparhial pentru catehizarea parohială, ocupându-se de organizarea și supravegherea activităților catehetice din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. Din toamna anului 2012 până în prezent este directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, iar din anul 2017 este cadru didactic titular al Facultății de Teologie Ortodoxă.

Ștefăniță Elefteriu

↓
error: ©2016-2024 copyright