Joi, 30 mai 2024, la Mănăstirea Râșca Transilvană, din Protopopiatul Ortodox Huedin, a avut loc ediția a XIV-a, a concursului regional Icoana Micului Creștin.

În deschiderea concursului, a fost oficiată o slujbă de binecuvântare pentru elevii participanți, de un sobor de preoți, din care au făcut parte: pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. Dan Lupuțan, protopop de Huedin și pr. arhim. Casian Ioana, starețul Mănăstirii Râșca Transilvană.

La finalul slujbei, părintele profesor a ținut un cuvânt de învățătură, iar părintele protopop a oferit celor care s-au implicat de-a lungul anilor în organizarea acestui concurs, Diploma Omagială Protopop Martir Aurel Munteanu.

La actuala ediție au participat elevi de la 23 de unități de învățământ, din județele: Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Bihor, Arad și Sălaj.

Concursul a fost organizat de Școala Gimnazială Avram Iancu din Beliș, reprezentată de dna director Mihaela Mocean, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Mănăstirea Râșca Transilvană și Primăria Beliș.

 

↓
error: ©2016-2024 copyright