Duminică, 15 decembrie 2019, de la ora 18:00, la Casa de cultură a orașului Huedin, a avut loc concertul extraordinar de colinde, ”Sus la poarta cerului”, susținut de artiștii lirici Sergiu Chirilă, Florin Sâmpelean și Marius Sâmpelean, realizat cu sprijinul Protopopiatului Ortodox Huedin și moderat de profesorul Doru Ioan Rus. În deschiderea concertului, părintele protopop Dan Lupuțan a adresat un cuvânt de bun venit tuturor celor prezenți, iar apoi a cântat grupul vocal bărbătesc ”Craii Măgurii” din Bucea, coordonat de părintele Mircea Dejeu.

Evenimentul a fost un real succes, sala Casei de cultură a orașului Huedin a fost neîncăpătoare, participând preoți, împreună cu credincioși din mai multe parohii ale Protopopiatului, iar la final artiștii au acordat autografe celor prezenți.

Aflat la a 5 – a ediție, concertul îi aduce în scenă pe cei trei soliști de operă:

Sergiu Chirilă – tenor și profesor de canto, a susținut peste 600 de concerte în cadrul operelor și filarmonicilor din țară și a colaborat adesea cu compozitorul lui Andrea Bocelli.

Marius Sâmpelean – bariton – prezent pe scenele operelor din Germania, Elveția, Italia, Rusia, Austria, etc., este absolvent a două Conservatoare de Muzică din Germania.

Florin Sâmpelean – bas – cântăreț de operă, recunoscut datorită timbrului său vocal unic, fiind căutat și dorit pe scenele operelor și a filarmonicilor din țară și din străinătate.

 

↓
error: ©2016-2024 copyright