Dumincă, 26 decembrie 2021, în a doua zi de Crăciun, la Catedrala Moților din Huedin a avut loc o seară de colinde, organizată de Protopopiatul Ortodox Huedin.

Astfel, de la ora 17:00, a fost săvârșită slujba Veceniei în sobor de preoți, din care au făcut parte: pr. Dan Lupuțan, protopopul Huedinului, pr. Pintea Dănuț Gheorghe, paroh la Cornești, pr. Morcan Ioan, paroh la Huedin 1, pr. Petrovici Tudor, paroh la Huedin 2 și pr. arhid. Hideg Cristian, profesor la Colegiul Ortodox din Cluj-Napoca.

Cuvântul de învățătură de la sfârșitul vecerniei a fost rostit de părintele Dănuț Gheorghe Pintea.

A urmat o scurtă o prezentare a corului, realizată de părintele protopop Dan Lupuțan. Pentru bogata activitate desfășurată în Parohia Cornești, părintele Dănuț Gheorghe Pintea a primit din partea Protopopiatului Ortodox Huedin Diploma omagială ’’Protopop Martir Aurel Munteanu ’’și o bederniță cu monograma protopopului martir.

În continuare, într-o atmosferă de bucurie duhovnicească, corul ’’Sfântul Mare Mucenic Pantelimon’’ al Parohiei Ortodoxe Cornești, a interpretat mai multe colinde autentice.

Credincioșii prezenți în număr mare au trăit bucuria colindelor tradiționale, așa cum se cântau mai demult în satele românești.

↓
error: ©2016-2023 copyright