Comemorarea luptătorilor anticomuniști din zona Vlădesei a Munților Apuseni s-a petrecut la Huedin, vineri 31 ianuarie 2020. În prima parte a zilei, în prezența cadrelor didactice și a elevilor de la Liceul Teoretic Octavian Goga  Huedin, părintele protopop de Huedin Dan Ionuț Lupuțan, preacuviosul părinte protosinghel  Grigore Benea starețul mănăstirii şi memorialului dedicat represiunii comuniste de la Gherla și preoții orașului Huedin au săvârșit un parastas de comemorare a luptătorilor din zona Vlădesei a Munților Apuseni, la Monumentul Rezistenței Anticomuniste din orașul Huedin, care a fost resfințit cu această ocazie datorită mutării pe actualul amplasament. Alături de organizatori a participat și președintele AFDPR, Octav Bjoza și trei foști deținuți politici.
În cea de a doua parte a zilei, la Liceul Teoretic Octavian Goga, președintele AFDPR Octav Bjoza, a susținut o conferință, în care a rememorat anii de detenție din închisorile comuniste și a adresat sfaturi elevilor, afirmând că credința în Dumnezeu l-a ajutat să treacă peste toate.
Partenerii evenimentului au fost: Liceul Teoretic Octavian Goga Huedin, Clubul Monarhiștilor Clujeni, Protopopiatul Ortodox Huedin, AFDPR, Asociația Memorialul Gherla.
„Aș vrea să arăt de la bun început că nu regret tot ceea ce am făcut și, dacă istoria s-ar repeta, în fond aș face la fel.” Alexandru Dejeu, executat la Gherla in 1958.

Pr. Ștefăniță Elefteriu, corespondentul Radio Renașterea în Protopopiatul Huedin
Foto: Nicolae Nistor

↓
error: ©2016-2024 copyright