Preoții parohi aparținători Cercului pstoral – misionar Huedin s-au întrunit în ședință de lucru, marți, 27 octombrie 2020, în Parohia Nadășu, păstorită de părintele Ioan Căienar.

Cu această ocazie, în biserica parohială, monument istoric, a fost săvârșit un Te Deum de mulțumire, doar în prezența preoților.

La finalul slujbei, părintele protopop Dan Lupuțan le-a urat bun venit preoților prezenți.

Lucrările ședinței s-au desfășurat în sala de protocol a Parohiei Nadășu, recent realizată.

Coordonatorul cercului preoțesc, părintele Tudor Petrovici de la Parohia Huedin II, a susținut un referat cu tema Biserica în pandemie. Acesta a subliniat rolul social-filantropic important pe care Biserica Ortodoxă Română l-a avut de la începutul pandemiei, prin donațiile substanțiale făcute spitalelor și altor unități sanitare. Protopopiatul Huedin a oferit Spitalului Orășenesc Huedin combinezoane resterilizabile în valoare de 6.250 de lei iar cele trei parohii ortodoxe din oraș au donat, în perioada pascală, peste 5.000 de lei aceluiași spital.  Rezultatul total al ajutorului oferit până în prezent la nivelul întregii Patriarhii Române reflectă, în cel mai concret mod, implicarea caritabilă a Bisericii la un nivel unic în sferele cele mai vulnerabile ale societății românești afectate în această perioadă de pandemie. Cu toate acestea, autoritățile statului nu au acordat respectul și recunoștința cuvenită bisericii, dacă ne gândim la măsurile prea restrictive impuse credincioșilor.

De asemenea, în cadrul ședinței s-au discutat și alte probleme pastorale și administrative.

Cercul pastoral-misionar Huedin este alcătuit din preoții parohi ai următoarelor parohii: Huedin 1, Huedin 2, Huedin 3, Nadășu, Sâncraiu și Păniceni.

În conformitate cu Art. 53 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române: Mai multe parohii din cadrul unui protopopiat se constituie într-un cerc pastoral-misionar pentru desfășurarea de activități bisericești, misionar-pastorale, culturale și sociale.

Pr. Elefteriu Ștefăniță – corespondent

↓
error: ©2016-2024 copyright