Cercul preoțesc Huedin s-a întrunit sâmbătă, 25 martie 2023, de sărbătoarea Bunei Vestiri, în biserica filiei Dumbrava, din Protopopiatul Huedin.
A fost săvârșită Sfânta Taină a Maslului de obște de către preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Huedin. Din sobor au făcut parte: pr. Lupuțan Dan, protopop de Huedin și paroh la Parohia Huedin 1, pr. Nicolae Dragoș Alin – parohul local, pr. Căienar Ioan – paroh la Parohia Nadășu, pr. Rus Eusebiu – paroh la Parohia Sâncraiu și pr. Tataru Ștefan – slujitor la Parohia Huedin 1.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Rus Eusebiu. A luat cuvântul și părintele protopop, care a mulțumit preotului paroh și comunității ortodoxe din filia Dumbrava pentru primire. La rândul său, preotul paroh a adus mulțumiri colegilor din cercul preoțesc și credincioșilor prezenți.
Credincioșii au fost miruiți, primind câte o iconiță.
Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă de post, la care au participat toți cei prezenți.
În conformitate cu Art. 53 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, mai multe parohii din cadrul unui protopopiat se constituie într-un cerc pastoral-misionar pentru desfășurarea de activități bisericești, misionar-pastorale, culturale și sociale.
         

↓
error: ©2016-2023 copyright