Anul acesta s-au împlinit o sută de ani de la zidirea bisericii din localitatea Nearsova, Protopopiatul Huedin.

Cu această ocazie, duminică, 3 decembrie 2023, a fost oficiată o Slujbă de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra comunității ortodoxe din Nearsova. De asemenea, a fost binecuvântată o placă comemorativă, amplasată pe fațada bisericii, dedicată centenarului lăcașului de cult. Din soborul slujitor au făcut parte: pr. Lupuțan Dan – protopopul de Huedin, pr. Căienar Ioan Vasile – parohul comunității și pr. Văcariu Marian – parohul din Negreni.

La finalul slujbei, părintele protopop a amintit de jertfa strămoșilor care au zidit biserica și i-a felicitat pe credincioșii prezenți pentru grija purtată față de Casa lui Dumnezeu.

Părintele paroh și dl. Perțe Gheorghe au primit, din partea Protopopiatului Ortodox Huedin, Diploma Comemorativă Centenarul alegerii Părintelui Aurel Munteanu ca protopop ortodox al Huedinului, 1923-2023.

Biserica de piatră din localitatea Nearsova a fost construită în anul 1923, din piatră Golden Transilvania, pe locul unde se afla mai înainte o mlaștină, în timpul păstoririi preotului Simion Pop, de către meșterul Denc Petru, ajutat de meșteri locali, din banii oamenilor din sat.

 

↓
error: ©2016-2024 copyright