Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat sâmbătă, 22 octombrie 2022, comunitatea ortodoxă din Sânpaul, județul Cluj.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară din localitate și o cruce dotată cu sistem de iluminare.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Huedin – preotul Dan Ionuț Lupuțan, protopopul de Cluj II – preotul Alexandru Constantin Ciui, starețul Mănăstirii Voivodeni – protosinghelul Acachie Irimiea, parohul comunității din Sânpaul – preotul Liviu Borșa, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe cei implicați în activitățile parohiei.

Pentru întreaga activitate administrativă și pastorală, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat parohului Liviu Borșa Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici, primarului comunei Sânpaul, Ovidiu Colceriu, i-a oferit cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, „Crucea Transilvană” pentru mireni, iar epitropului parohiei, Dorin Bartolomei, i-a acordat Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”. De asemenea, membrilor Consiliului și Comitetului parohial și altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire.

Tot astăzi, în numele Primăriei și al Consiliului Local al comunei Sânpaul, primarul Ovidiu Colceriu a rostit o alocuțiune și i-a conferit Mitropolitului Andrei titlul de „Cetățean de onoare al comunei Sânpaul”. Laudatio a fost prezentat de poetul Nicolae Băciuț – redactor-șef al revistei „Vatra Veche” și directorul Direcției Județene pentru Cultură Mureș.

                      

↓
error: ©2016-2024 copyright