Duminică, 6 noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, începând cu ora 17:00, a oficiat slujba Paraclisului Maicii Domnului în biserica parohială din Someșu Rece, Protopopiatul Huedin, fiind înconjurat de un sobor restrâns de clerici.

Din sobor au făcut parte protopopul de Huedin, preotul Dan Ionuț Lupuțan, secretarul de cabinet al ierarhului, arhidiaconul Iustin Pop, părintele paroh Ștefăniță Elefteriu și preoții din parohiile învecinate.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a subliniat importanța odihnei duhovnicești după care tânjește fiecare suflet și care aduce sfințenia, după cuvântul Scripturii: „Că sfânt ești Dumnezeul nostru și întru sfinți te odihnești”.

La finalul slujbei, Părintele Episcop-vicar Benedict a sfințit două troițe sculptate în „piatră de Viștea”, amplasate în fața bisericii, fiind donate de credincioșii parohiei, Ioan Petrișor împreună cu fiicele Ioana și Alexia, conform paginii oficiale a Protopopiatului Huedin.

Părintele paroh Ștefăniță Elefteriu a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, preoților, oficialităților, donatorilor și tuturor celor prezenți la acest moment important din viața comunității.

În Parohia Someșu Rece, pe lângă biserica de zid cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, mai există o biserică veche de lemn monument istoric, ce datează din anul 1723, cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, precum și o casă tradițională țărănească, binecuvântată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei al Clujului, în anul 2019, în contextul anului omagial al satului românesc.

↓
error: ©2016-2024 copyright