În cadrul serviciului de Asistență Comunitară al Protopopiatului Ortodox Huedin, funcționează un grup de copii, părinți și bunici, care doresc să participe împreună la activități destinate petrecerii în mod util a timpului liber. Acestea includ organizarea atelierelor de creație dedicate confecționării de obiecte și decorațiuni hand-made, organizarea atelierelor de pictură și a activităților de socializare prin diferite jocuri.
În cadrul întâlnirilor sunt realizate  decorațiuni de Crăciun, ce includ pictură pe globuri de sticlă, decorarea conurilor de brad, nuci și ghinde, pe care le vom utiliza în confecționarea coronițelor și aranjamentelor pentru masa de Crăciun, globuri decorate prin tehnica quilling și alte obiecte specifice Sărbătorii Nașterii Domnului. Aceste produse vor fi vândute, ulterior, într-un târg caritabil, iar din banii obținuți se vor cumpăra cele necesare beneficiarilor serviciului de asistență comunitară al Protopopiatului Huedin.
Atelierul de creație și socializare funcționează de aproximativ 2 ani, și se adresează tuturor categoriilor de vârstă. După finalizarea unor cicluri de activități s-au organizat expoziții de pictură (icoane pe sticlă și alte tematici).
În prezent, aceste activități se desfășoară la sediul Protopopiatului Ortodox Român Huedin, în fiecare marți și joi, în intervalul orar 15-17, sub coordonarea doamnei Nicoleta Bucșa, asistent social și a doamnei Mirela Lupuțan, pedagog social.

 Nicoleta Bucșa

           

↓
error: ©2016-2024 copyright