Aprecieri pentru lupta împotriva actualei pandemiei.

Duminică, 20 decembrie 2020, în Catedrala Moților din Huedin, a avut loc festivitatea de premiere a celor care luptă în linia întâi împotriva actualei pandemii.

Astfel, la finalul Sfintei Liturghii, părintele Dan Lupuțan, protopopul de Huedin, a oferit reprezentanților Spitalului Orășenesc Huedin, Serviciului Județean de Ambulanță Cluj – Substația Huedin și Detașamentului de Pompieri Huedin – SMURD, Medalia Omagială Protopop Aurel Munteanu, însoțită de Diploma omagială, precum și un cadou simbolic.

Prin această festivitate de premiere s-a exprimat apreciere, prețuire și mulțumire față de medicii, personalul sanitar și pompierii care activează în zona Protopopiatului Ortodox Huedin și care își desfășoară întreaga activitate în slujba aproapelui, a pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale, mai ales în această perioadă de pandemie.

Protopopiatul Huedin a fost  implicat activ în lupta anti-Covid-19 încă de la decretarea stării de urgenţă. Prin structurile sale (parohii și mănăstiri), a Serviciului de Asistență Comunitară din cadrul Protopopiatului, prin intermediul Cantinei Sociale „Protopop Dorel Pușcaș” din incinta instituției, dar şi prin implicarea a 180 de voluntari, Protopopiatul Huedin s-a alăturat efortului comun de luptă împotriva noului virus.

Protopopiatul Huedin  a donat în această perioadă 50 de bucăţi de combinezoane resterilizabile, în valoare de 6.250 lei, Spitalului Orășenesc Huedin. De asemenea, Serviciul de Asistență Comunitară al instituției a distribuit săptămânal alimente, produse de igienă și produse dezinfectante celor 40 de beneficiari care se confruntă cu nevoi sociale, menținându-se legătura telefonică cu aceștia.

Parohiile din cadrul Protopopiatului  au continuat să fie aproape de persoanele vulnerabile

Astfel, de la jumătatea lunii martie Protopopiatul Ortodox Huedin, prin implicarea parohiilor, a Serviciului de Asistență Comunitară din cadrul Protopopiatului, prin intermediul Cantinei Sociale Protopop Dorel Pușcaș din incinta instituției, și prin participarea a 180 de voluntari, au fost distribuite alimente, hrană caldă, produse de igienă și protecție pentru 600 de beneficiari, costurile totale ridicându-se la suma de 74.500 de lei.

Pr. Elefteriu Ștefăniță – corespondent

↓
error: ©2016-2023 copyright