Anul Omagial al Pastorației părinților și copiilor, în rândul familiilor de preoți cu mulți copii, din Protopopiatul Huedin.

Având în vedere faptul că anul 2020 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept „Anul omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor”, Serviciul de Asistență Comunitară al Protopopiatului Ortodox Român Huedin a distins șase familii de preoți din cadrul protopopiatului care au patru sau mai mult de patru copii.

De modul în care este percepută familia preotului în parohie este răspunzător preotul, dar în același timp și soția acestuia, preoteasa, ea fiind sprijin și mângâiere pentru preot, participând la necazurile și la bucuriile activității pastorale în parohie. Un alt factor determinant, alături de preot și preoteasă, sunt copiii acestora, care trebuie să aibă un comportament demn în fața oamenilor, o purtare frumoasă, participând în mod direct, alături de mama lor, la misiunea preoțească a părintelui lor.

Un astfel de model de familie creștină ne transmit și cele 6 familii de preoți din Protopopiatul Huedin, familia părintelui Blaga Marius din Parohia Râșca de Sus, care are 4 copii, familia părintelui Moldovan Marius din Parohia Ticu, care are 5 copii, familia părintelui Muntean Cristian din Parohia Beliș, care are 4 copii, familia părintelui Pop Vlad din Parohia Agârbiciu, care are 4 copii, familia părintelui Țermure Ioan din Parohia Muntele Rece, care are 4 copii și familia părintelui Vamoș Vicențiu din Parohia Finciu, care are 8 copii.

Familiile cu mulți copii au greutățile dar și binecuvântările lor, afecțiunea și dragostea părinților se împarte, însă nu se împuținează, zâmbetele și bunătatea se împrăștie, dar nu se împuținează. Cu aceste sentimente au fost primiți angajații Serviciului de Asistență Comunitară al Propopiatului Ortodox Huedin, care, împreună cu părintele protopop Dan Lupuțan, au dus daruri pentru copii și familie precum și un mic sprijin financiar, fiind întâmpinați de copii veseli și sănătoși.

Bucșa Nicoleta – asistent social

↓
error: ©2016-2023 copyright