’’Catedrala Moților’’ din Huedin a fost duminică, 11 decembrie 2022, gazda unui deosebit recital de colinde, susținut de Grupul Ad Libitum Voices. Recitalul a fost organizat de Protopopiatul Ortodox Huedin. Cu acest recital s-a încheiat seria evenimentelor dedicate Centenarului Protopopiatului Ortodox Huedin.
În deschidere, părintele protopop Dan Lupuțan, a vorbit despre însemnătatea colindelor și i-a prezentat pe membrii grupului Ad Libitum Voices.
La recital au participat mulțime de credincioși din Huedin și din împrejurimi.

Grupul Ad Libitum Voices a apărut în noiembrie 2012, la Cluj-Napoca si este unul dintre primele grupuri de pop opera din România. Pop opera înseamnă piese pop cunoscute reinterpretate în maniera operei sau operetei. Dar pop opera poate împrumuta cântece, arii, fragmente, motive din operă și muzica clasică pentru a le converti într-o interpretare stilizată în stilul pop, al muzicii ușoare.
Termenul muzical ad libitum, corespondentul italienescului a piacere, înseamnă libertate în interpretarea unui fragment muzical. El descrie cel mai bine activitatea artistică a grupului: diversitatea repertoriului și o amprenta personală asupra pieselor abordate. Grupul este format din doi tenori, un bariton și un bas: Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar și Cristian Ignuta, absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu o bogată activitate artistică. Ei sunt și colaboratori ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.
În ultimii ani, Ad Libitum Voices a avut foarte multe concerte. Grupul a apărut pe cam toate scenele din Cluj-Napoca, la festivaluri importante, dar și în foarte multe orașe ale României: București, Sibiu, Brașov, Iași, Oradea, Timișoara și multe altele.
Momente importante din activitatea grupului:
– X Factor România 2017, unde a ajuns până în marea finală a concursului.
– Deschiderea Semifinalei Eurovision România 2018 de la Salina Turda.
– Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, concerte organizate independent de către Ad Libitum Voices în 2018 și 2019, ambele cu sala plină.

↓
error: ©2016-2024 copyright