Din data de 5 august, în Parohia Ortodoxă Huedin II, a fost demarat proiectul catehetic “O săptămână în tinda Bisericii”, coordonat de părintele Petrovici Tudor, împreună cu tineri voluntari ai parohiei.
Acest proiect se va desfăşura pe perioada 05-10 august 2019 şi promite copiilor  jocuri interactive, de cunoaştere şi recreative, ateliere de creaţie, în care să înveţe să decoreze semne de carte, cu ajutorul cusăturii tradiţionale în cruce, ateliere în care se va deprinde sau consolida tehnica quilling, ateliere în care se vor prezenta modalităţi de ornat sticle, acestea având ca finalitate, realizarea unei expoziţii în data de 15 august.. Produsele realizate vor fi oferite în dar celor care poartă numele Împărătesei cerurilor, Fecioara Maria, în ziua marelui praznic al Adormirii Maicii Domnului. De asemenea, se are în vedere, însuşirea de către copiii şi tinerii participanţi la proiectul catehetic, a unor pricesne închinate Maicii Domnului, pentru a fi prezentate membrilor comunităţii  în cadrul concertului de pricesne, din ziua praznicului mai sus amintit.
Partea de cateheză a proiectului vizează surprinderea şi evidenţierea unor trăsături morale şi ale unor virtuţi creştine, care reies din poveşti atent selecţionate pentru a servi scopului propus. Poveştile vor fi citite dar vor avea şi un suport vizual, pentru internalizarea mai profundă a mesajului transmis.
În proiect sunt implicaţi tineri din toate cele trei parohii ale orașului Huedin, care se implică nu doar în activităţi catehetice, ci şi în viaţa liturgică a Bisericii, fiind împreună slujitori la Paraclisul Maicii Domnului, săvârşit în serile postului Adormirii Preacuratei Fecioare.
Pentru diversificarea activităţilor de joc, a atelierelor şi a abordării subiectelor religioase au fost antrenate mai multe persoane, teologi şi voluntari, care vor avea statutul de invitat surpriză al zilei.

Pr. Muntean Dan Mihai – corespondent

 

↓
error: ©2016-2024 copyright