Protopopiatul Ortodox Huedin implicat în activităţi social-filantropice

 În contextul actualei pandemii din țara noastră, Protopopiatul Ortodox Român Huedin desfășoară diverse acțiuni social-filantropice, venind astfel în sprijinul credincioşilor vârstnici sau izolaţi din parohiile arondate, precum și al cadrelor medicale aflate în prima linie în lupta pentru combaterea epidemiei a Spitalului Orăşenesc Huedin.

În urma consultărilor dintre părintele protopop Lupuţan Dan-Ionuţ şi doamna ec. Resteman Ana Silvia, managerul Spitalului Orăşenesc Huedin, Protopopiatul Ortodox Român Huedin a dat o mână de ajutor, donând 50 de bucăţi de combinezoane resterilizabile, în valoare de 6.250 de lei, ce urmează a fi folosite în activitatea Spitalului Orăşenesc Huedin.

Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Huedin a distribuit, săptămânal, alimente neperisabile şi produse de igienă celor 37 de beneficiari, colaborând totodată cu Primăria Oraşului Huedin în ceea ce priveşte depistarea şi ajutorarea persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

Cantina Socială “Protopop Dorel Puşcaş”, din Huedin, care funcţionează în cadrul Fundaţiei “Protopop Aurel Munteanu”, distribuie 3 zile pe săptămână o masă caldă şi 2 zile pe săptămână hrană rece, celor 104 de beneficiari ai săi.

Parohiile din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Huedin, prin preoţii parohi, se află în permanentă legătură cu persoanele vârstnice sau izolate, participând activ la ajutorarea acestora prin distribuire de alimente neperisabile şi ajutor la activităţi gospodăreşti (arat, semănat, procurare hrană pentru animale, etc.).

Bucșa Nicoleta
Asistent social

↓
error: ©2016-2024 copyright